2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Madársaláta szárnyasmájjal

Hozzávalók:
4 csirkemáj, 3 szem közepes burgonya, 1 gerezd gumós zeller, 1 alma, 15 dkg majonéz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál mustár, 2 dkg porcukor, 1 csokor friss petrezselyem, madársaláta kedvünk szerint

Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, a hártyákat, az epét eltávolítjuk. Vigyázzunk, nehogy belevágjunk az epébe, mert keserű ízét nehéz lemosni. A májat felhevített olajon megsütjük, majd csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, a héját még melegen lehúzzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A zellert meghámozzuk, alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és félpuhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A meghámozott almák magházát kivágjuk, az almát kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt keverőtálba rakjuk. Meglocsoljuk tárkonyecettel, hozzáadjuk a porcukrot, a mustárral ízesített majonézt, megsózzuk, és az egészet jól átforgatjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt hozzákeverjük a megmosott, lecsepegtetett madársalátát, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és pirított zsemleszeleteket kínálunk hozzá.

325 kcal/adag, 1365 kJ

A Meglepetés tippje
Nyári időszakban válogathatunk a saláták között. Készíthetjük rucolával, lollo rossoval, radicchioval, fejes salátával, jégsalátával is.


Elkészítési idő: 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!