2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Zöldfűszeres tengeri hal

Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé, 3 evőkanál vaj, 2 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom, 4 kanál zsemlemorzsa, őrölt szerecsendió, só, bors

Elkészítés:
A kaprot, a petrezselymet lecsipkedjük a száráról, megmossuk és apróra vágjuk. A citrom héját alaposan ledörzsöljük, megmossuk, a héját lereszeljük. Hozzáadjuk a zöldfűszerekhez. Teszünk bele vajat, zsemlemorzsát, és sóval, borssal ízesítjük. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és nagyon apróra vágjuk, az áttört fokhagymával együtt megdinszteljük, majd az őrölt szerecsendióval együtt belekeverjük a zöldfűszeres masszába. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belehelyezzük az enyhén besózott lazacszeleteket, és bekenjük a halakat a zöldfűszeres keverékkel. 200º C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkészült, minden tányérra 1-1 szelet fűszeres halat helyezünk, a tetejét citromkarikákkal díszítjük, és tepsiben sült burgonyát kínálunk mellé.

285 kcal/adag, 1197 kJ

A Meglepetés tippje
Nemcsak lazacfiléből, hanem más fagyasztott tengeri halakból is elkészíthetjük.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!