2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Gyümölcsös csirkemell nyárson

Hozzávalók:
2 csirkemell filé, 3 evőkanál olaj, 1 alma, 1 konzerv ananászbefőtt, vagy frissen darabolt ananász, 1 sárga kaliforniai paprika, 1-1 teáskanál reszelt szerecsendió, őrölt koriander

Elkészítés:
A húst megmossuk, kettévágjuk, a csontját kiszedjük, majd kockákra daraboljuk. Az őrölt és reszelt fűszereket összekeverjük az olajjal, és megforgatjuk benne a húsokat. Letakarjuk, és hűtőszekrényben néhány órán keresztül pácoljuk. Az almát negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, meghámozzuk, és kockákra daraboljuk. Az egész ananászt elfelezzük, a héjáról lefejtjük a gyümölcshúst, és a középen lévő száras részt kivágjuk, majd kockákra vágjuk. A megmosott, és kicsumázott paprikát 2 centis csíkokra szeljük. A négy nyársat beolajozzuk, és a hozzávalókat felváltva a nyársra húzzuk. Kezdjük a hússal, majd gyümölcsöt, és legvégül a paprikát tegyük rá. Addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A nyársat megsózzuk, majd forró grillen, állandó forgatás mellett 10 perc alatt készre sütjük. A nyársakhoz fűszervajat, zöld köretet, vagy petrezselymes burgonyát tálalunk.

204 kcal/adag, 856 kJ

A Meglepetés tippje
A nyársakat bármilyen hússal, nyári zöldségekkel tehetjük változatosabbá. Akkor sikeres a grillezés, ha kellő hőfokú parázson sütjük a húsokat. A jó parázsizzóan piros, de csak vékony réteg hamu borítja a tetejét. A grillrácsot minden alkalommal célszerű beolajozni, hogy a hús ne ragadjon rá.


Elkészítési idő: 35 perc + a hűtőben 2-3 óra



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!