2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Slambuc

Hozzávalók:
30 dkg füstölt kolbász, 25 dkg száraztészta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 burgonya, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1 lapos evőkanál édes-nemes pirospaprika

Elkészítés:
A meghámozott hagymát apró kockákra vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és karikákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockákra daraboljuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, a paprika szárát eltávolítjuk, magházát kivágjuk, és feldaraboljuk. A szalonnából kis kockákat vágunk, és amikor a tűz már lobog a bogrács alatt, beledobjuk a felkockázott szalonnát, hogy a zsírja kiolvadjon, majd hozzákeverjük a vöröshagymát, és a felkarikázott kolbászt. Megvárjuk, amíg a hagyma üvegesre pirul, majd meghintjük édes-nemes pirospaprikával, beleforgatjuk a burgonyát, a tésztát, a paradicsomot és a paprikát. Aki szereti az erőset, tehet bele cseresznyepaprikát is. Jól összekeverjük, sózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje. Lassú tűz mellett néha megrázogatjuk, hogy ne égjen le, és mire elfövi a levét, meg is puhul a bográcsban az étel. Frissen tálaljuk.

823 kcal/adag, 3456 kJ

A Meglepetés tippje
Ha a kolbászt folyó csapvíz alatt megmossuk, könnyen le tudjuk húzni a héját. A száraztészták közül próbáljuk ki lebbencstésztával a slambucot.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!