2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Paradicsomos báránysült

Hozzávalók:
8 szelet bárányhús, 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál mazsola, 5 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor, frissen őrölt fekete bors, só

Elkészítés:
A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével gyorsan kiszedjük, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, és a húsát kockákra vágjuk. A mazsolát meleg vízbe tesszük puhulni, majd leszűrjük, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, és 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot, a mazsolát, a cukrot, és hozzáöntjük az ecetet. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet néhány percig pároljuk. A húst folyó csapvíz alatt leöblítjük, papírtörlő segítségével leitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük őrölt fekete borssal. A maradék olajat felhevítjük, és a hússzeleteket mind a két oldalukon 2-2 perc alatt hirtelen megsütjük. Megsózzuk, tányérra rakjuk, melléöntjük a paradicsomos szószt, és kis rozmaringszállal díszítve tálaljuk.

763 kcal/adag, 3204 kJ

A Meglepetés tippje
Nyári szezonban a paradicsom mellé köretnek süthetünk padlizsánkarikákat, patisszont is.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!