2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Joghurtos görögsaláta

Hozzávalók:
1 kg kígyóuborka, 20 dkg feta sajt, 1 fej fodros saláta, fél piros színű kaliforniai paprika, fél zöld színű kaliforniai paprika, fél citrom kifacsart leve, 1 evőkanál olívaolaj, 2 dl joghurt, 2 dl sovány tejföl, 10 szem dióbél, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, kevés porcukor, frissen őrölt fekete bors, só

Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, majd a feleket még 4-5 hosszú csíkra osztjuk. A csíkokat felkockázzuk, citromlevet csurgatunk rá. A salátát megmossuk, leveleire szedjük és összetépkedjük. Nem vágjuk! A színes paprikák csumáját kivágjuk, kockákra aprítjuk. A tálba tett hozzávalókat olívaolajjal meglocsoljuk és lefedve 1órára hűtőszekrénybe tesszük. Egy másik tálkában összekeverjük a joghurtot a tejföllel. A dióból néhány szemet félreteszünk, a többit durvára vágjuk. A kaprot megmossuk, felitatjuk róla a vizet, néhány szál kivételével felaprózzuk, és a joghurtos tejfölhöz tesszük. A megtisztított fokhagymát áttörjük és porcukorral együtt a joghurtos krémbe keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és jól behűtjük. A feta sajtot kockákra vágjuk, lecsöpögtetjük. Tálaláskor néhány kanál joghurtos mártást merünk a salátás uborka mellé, és teszünk hozzá egy pár kockára vágott feta sajtot. Tetejére kaporszálat, felezett dióbelet díszítünk.

274 kcal/adag, 1150 kJ

A Meglepetés tippje
Nyári melegben magában is finom, gyomorkímélő étel, de húsokhoz köretnek szintén adhatjuk.


Elkészítési idő: 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!