2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Gyümölcsnyársak csokoládémártásban

Hozzávalók:
8 gerezd narancs, 2 kisebb banán, 2 őszibarack, 2 körte, 2 nagyobb kivi, 4 kávéskanál citromlé; a csokoládémártáshoz: 5 dkg vaj, 5 dkg étcsokoládé, 5 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál cukor

Elkészítés:
A narancs héját lefejtjük, hártyáiból kiszedjük a gyümölcshúst. A banánok héját lehúzzuk és a belsejét karikákra vágjuk, majd citromlébe mártjuk, hogy ne barnuljon meg. Az őszibarackot megmossuk, magját kiszedjük, félbevágjuk. A körtét negyedeljük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, a kivit meghámozzuk és vastagabb karikára szeleteljük. 4 hurkapálcikát vízbe áztatunk, és a gyümölcsöket egymás után váltakozva ráfűzzük. A gyümölcspáchoz kissé felolvasztjuk a cukrot, összekeverjük a megmaradt narancs levével, felmelegítjük, és bekenjük vele a gyümölcsöket. A csokoládémártáshoz felolvasztjuk a vajat, beletördeljük a csokoládét, beletesszük a kakaóport és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett lassan felmelegítjük, amíg az összes hozzávaló elolvad és jól elvegyül. A gyümölcsöket sütőben vagy faszénparázs felett 5-10 percig sütjük vagy grillezzük. Amikor a gyümölcsök megsültek, tányérra tesszük, melléöntjük a csokoládémártást, és abban mártogatjuk a finom grillezett gyümölcsöket.

322 kcal/adag, 1352 kJ

Bármilyen gyümölccsel készíthetünk nyársat, csak arra vigyázzunk, hogy grillezésnél a parázs ne legyen túl forró, mert megég a gyümölcs.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!