2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kakukkfüves hagymaleves pulykagombócokkal

Hozzávalók:
A leveshez:
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
fél póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál cukor
1 dl fehérbor
0.5 l húsleves
fél csomag petrezselyem
2 ág kakukkfű
olaj
A gombócokhoz:
20 dkg pulykamell filé
petrezselyem

bors

Elkészítés:
1. Forró olajba szórjuk a cukrot, kevergetve addig karamellizáljuk amíg, borostyánszínű nem lesz, majd hozzátesszük a fél karikára vágott hagymákat, ráöntjük a bort, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és felengedjük húslevessel.
2. A pulykahúst feldaraboljuk, vagy megdaráljuk, sóval, borssal fűszerezzük, a szintén finomra vágott petrezselyem zöldet belekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle, majd a forrásban lévő levesben készre főzzük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!