2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sertéskaraj pirított burgonyával, ribizlimártással

Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
csipetnyi pirospaprika
1 dl fehérbor
1 teáskanál méz
2 hagyma
1 kg burgonya

bors
olaj a sütéshez
A mártáshoz:
10 dkg ribizli (fagyasztott)
1 teáskanál keményítő

Elkészítés:
1. A burgonyát héjában, sós vízben feltesszük főni.
2. A sertéskarajt kiklopfoljuk.
3. Az olajban elkeverjük a sót, a borsot és a pirospaprikát, az olajjal megkenjük a hússzeleteket, majd serpenyőben mindkét oldalát elősütjük, hogy kéreg képződjön rajta.
4. Hozzátesszük a finomra vágott édes hagymát, majd a mézet és a fehérbort. Kevés folyadékkal felengedjük, majd lefedve készre pároljuk.
5. A főtt burgonyát meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Olajban finomra vágott hagymát pirítunk, hozzátesszük a reszelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve átforrósítjuk.
6. Ha a hús már puha, kivesszük az edényből. A mártást egy másik edénybe átszűrjük, hozzátesszük a ribizlit, majd kevés vajjal vagy keményítővel besűrítjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!