2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Schönbrunni torta (12 szelet)

Hozzávalók:
A kevert tésztához:
6 tojás, 7 dkg puha vaj, 14 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 17,5 dkg darált mandula, 10 dkg reszelt csokoládé, 1 evőkanál rum (elhagyható)
A töltelékhez: 2,5 dl tejszín, 1 csomag habfixáló, 1 csomag vaníliás cukor, 22 dkg őszibaracklekvár gyümölcsdarabokkal, 10 dkg csokoládéreszelék, sütőpapír a formához.

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot krémesre keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a mandulát, a csokoládét és a rumot. Beleforgatjuk a tojások habját.

2. A tésztát a formába öntjük. A sütőben 160 fokon 20-30 percig sütjük. A tortalapot jól kihűtjük. Keresztben kettévágjuk.

3. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük. Az alsó lapot vastagon megkenjük lekvárral, és rátesszük a mások lapot. A tejszínt habzsákba töltjük, és spirálformában díszítjük vele a tortát. A torta peremét megszórjuk csokoládéreszelékkel.

Dekortipp
10 dkg asztalt sárgabarackot kis kockákra vágunk, és megszórjuk vele a torta tetejét.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!