2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Krumplipürében sült fokhagymás csirke

Hozzávalók:
4 adaghoz: 3 ek olaj, 40 dkg csirkemell - lehet pulyka is -, 10-15 kisebb brokkolirózsa, 1 kisebb répa, 1 dl tejszín, 1 tasak Tejszínes fokhagymás csirke alap
A krumplipüréhez: 4 adagos burgonyapüré /lehet pirított hagymás is/, 10 dkg vaj, 1 dl tejszín, 2 dl tej, 3 dl víz, 1 tojássárgája, só, fehérbors, szerecsendió

Elkészítés:
A tasakon leírtak alapján elkészítjük a tejszínes fokhagymás csirkét, 1,5 dl vízzel és 1 dl tejszínnel, kivajazott jénaiba öntjük, majd meghintjük a reszelő durva oldalán lereszelt répával és beleültetjük a brokkoli rózsákat.
A burgonyapüré alapot a 3 dl forró víz és 1 dl hideg tejszín, 2 dl hideg tej keverékével elkeverjük 2 perc pihentetés után hozzáadjuk a vajat és a tojásárgáját, jól elkeverjük. Ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval, majd egyenletesen eloszlatjuk a ragu tetején. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.


Elkészítési idő: kb. 30-35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!