2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Epertorta sütés nélkül

Hozzávalók:
30 dkg friss eper, 10 dkg babapiskóta, 3 tojás, 1 evőkanál porcukor, 3 evőkanál rum, 1 csomag tortazselé, 25 dkg margarin, 50 dkg túró, 2 dl forró tej, 2 dl hideg víz, 1 kis zacskó zselatin

Elkészítés:
A zselatint az utasításnak megfelelő módon elkészítjük, majd mixerbe öntjük, és hozzáadjuk a forró tejet. Fokozatosan hozzákeverjük a túrót, a szobahőmérsékletű puha margarint, beleütjük a három tojást, és hozzáadjuk a cukrot. Jól elkeverjük a masszát, majd három egyenlő részre osztjuk. A babapiskótákat tortaformába helyezzük, meglocsoljuk rummal, majd ráöntjük az első adag masszát. Ezt követi egy réteg frissen mosott eper, majd a második adag tojásos túrókrém. Rajta újabb réteg piskóta, amit eperszemekkel takarunk el, és befedjük az utolsó adag krémmel. Az így elkészült süteményt hűtőszekrénybe tesszük, és állni hagyjuk. Amikor a zselatinos krém megszilárdult a tetején, félbevágott eperszemekkel díszítjük, és leöntjük egy adag tortazselével. Ezt a finomságot fél óra alatt elkészíthetjük de szánjunk rá 2 órát, hogy megfelelő hőmérsékletűre hűljön.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!