2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Ázsiai batyu

Hozzávalók:
A palacsintatésztához: 2 dl tej, 2 tojás, 1 evőkanál szójaszósz, 10 evőkanál liszt, 3 evőkanál vaj, csipet só; a töltelékhez: 15 dkg vargánya vagy csiperkegomba, fél zöldpaprika, 1 póréhagyma, 2 primőr sárgarépa, 1 centi gyömbér, 1 evőkanál olaj, csipetnyi őrölt kömény, frissen őrölt fekete bors, só, olaj a sütéshez, 4 szál újhagyma zöldje.

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a tojásokkal, felengedjük tejjel, adunk hozzá 1,5 dl szénsavas ásványvizet, beleöntjük a szójaszószt, és az egészet simára keverjük, majd 20 percre félretesszük. A gombát felszeleteljük, a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a paprikát, sárgarépát vékony csíkokra, a póréhagymát karikákra vágjuk. A gyömbért kis kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és megpirítjuk benne a paprikát, a póréhagymát, a sárgarépát, a gyömbért. Néhány perc múlva hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, hintünk rá köményt, borsot, és a többi hozzávalóval együtt további 2 percig sütjük. Közben felhevítjük az olvasztott vajat, és megsütjük a palacsintákat. A zöldségeket elosztjuk a palacsintákon, batyuformára összefogjuk, 1-1 szál újhagymazölddel átkötjük, vagy mindegyiket kétszer tasakformára félbehajtjuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!