2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Hússzelet kelkáposztaágyon

Hozzávalók:
1 kis kelkáposzta, só, 4 szelet pulykahús (egyenként 12,5 dkg), bors, 3 evőkanál vaj, 2 dl tejföl, 3 teáskanál dijoni mustár, 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék, 2 evőkanál frissen reszelt parmezán

Elkészítés:
A kelkáposztát megtisztítjuk, a vastag ereket kivágjuk belőle, és a leveleket durvára aprítjuk. Forró sós vízben 8-10 perc alatt félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra) előmelegítjük. A hússzeleteket kissé kiverjük, megborsozzuk, és keresztben félbevágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál vajat, a kelkáposztát 5-8 percig pároljuk benne. A tejfölt elkeverjük a mustárral és fél evőkanál provence-i fűszerkeverékkel, majd a kelkáposztához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és tűzálló tálba öntjük. A maradék vajat a serpenyőbe tesszük, és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 percig sütjük benne. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és a kelkáposztára fektetjük. A parmezánt elkeverjük fél teáskanál provence-i fűszerkeverékkel, majd a húsra szórjuk. A sütőben 14-15 perc alatt átsütjük.

Adagonként 410 kcal


Elkészítési idő: 45 perc, sütés: 15 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!