2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sajtkrémes krumplileves

Hozzávalók:
40 dkg krumpli, 20 dkg tejszínes krémsajt, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 8 dl zöldségleves (kockából), 1 csokor petrezselyem, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. A megtisztított hagymát karikákra vágjuk, a meghámozott fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük. Az olívaolajat felhevítjük, és megforgatjuk benne a szeletelt krumplit, a hagymát és a fokhagymát. Sóval, borssal fűszerezzük, felengedjük az előre elkészített zöldséglevessel, és takaréklángon főzzük. Amikor a krumpli megpuhult, a krémsajtot a levesbe keverjük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. A megmosott petrezselyem száráról lecsipkedjük a leveleket, apróra vágjuk, és tálaláskor a levesbe hintjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!