2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Pikáns húsgombóc

Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús, 20 dkg rizs, 3 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evőkanál mustár, 2 szelet kenyér, 5 dl marhahúsleves (kockából), 2 evőkanál frissen facsart citromlé, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 15 szem kapribogyó, 1 tojássárgája, 2 babérlevél, só, őrölt bors

Elkészítés:
A rizst félig megpároljuk, majd összedolgozzuk a darált hússal, 2 fej összeaprított vöröshagymával, 2 egész tojással, mustárral, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyérrel. Sóval, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük, majd a masszából 16 kis gombócot formálunk. Leveskockából megfőzzük a marhahúslevest, hozzáadjuk a citromlevet és a babérlevelet. A megmaradt hagymát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, és a levesbe tesszük. Amikor a leves forr, óvatosan beleengedjük a húsgombócokat, és 15 perc alatt megfőzzük benne. Szűrőkanál segítségével óvatosan kiemeljük, és melegen tartjuk. A levest átszűrjük. Olvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve hozzákeverjük az átszűrt levest, beletesszük a tejfölt, majd a tűzre visszatéve, 5 percig kevergetjük. A szószt sóval, borssal, és kapribogyó szemekkel ízesítjük. A tojássárgáját 2 evőkanál hideg vízzel kikeverjük, és a meleg szószhoz adjuk, majd belerakjuk a húsgombócokat, és vajon sült burgonyával tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!